Update Corona Vaccinatie

Update Corona Vaccinatie

Patiënten geboren in 1956-1960, die gevaccineerd willen worden met AstraZeneca, maar door omstandigheden niet op de prikdatum voor de tweede vaccinatie kunnen komen

Het is voor de huisarts tot 23 juni mogelijk om patiënten door te geven aan de GGD voor een tweede AstraZeneca vaccinatie, indien ze niet kunnen komen op de geplande dag van de praktijk.

De patient gegevens worden met toestemming van de patient, door de huisartsenpraktijk, doorgegeven aan  de GGD en zij zullen de patiënt vervolgens telefonisch benaderen voor het maken van een tweede vaccinatieafspraak. Houdt er wel rekening mee dat de priklokatie moglijk buiten de eigen regio valt (Geleen of Kerkrade).

Mocht u toch liever door de huisartsenpraktijk zelf gevaccineerd worden met AstraZeneca, dan kunt u zich melden bij de assistente. Zo lang er nog vaccin’s voorradig zijn kunnen wij nog een datum voorstellen.

Patiënten geboren in 1956-1960, die wel gevaccineerd willen worden, maar niet met AstraZeneca

Patiënten geboren tussen 1956-1960 konden tot nu toe alleen gevaccineerd worden bij de huisarts met AstraZeneca. Omdat de ouderen en kwetsbare mensen nu allemaal een kans hebben gehad om zich te laten vaccineren, is er ruimte om de patiënten uit bovenstaande geboortejaren die nog niet zijn gevaccineerd ook een ander vaccin aan te bieden.

Deze patiënten kunnen vanaf zaterdag 5 juni 2021 telefonisch (via telefoonnummer 088-8805005) of online een afspraak inplannen voor vaccinatie met een mRNA vaccin.

Nb. Indien een patiënt reeds een eerste vaccinatie met AstraZeneca heeft gekregen, moet deze ook de tweede keer gevaccineerd worden met AstraZeneca. Een goedgekeurd vaccin kan niet gecombineerd worden met een ander goedgekeurd vaccin. Dit komt doordat de toelating van vaccins is gebaseerd op onderzoek van 1 merk vaccin.Translate »
Call Now Button