Praktijkinformatie

PRAKTIJK.nl website voor huisartsa

Spreekuren

De praktijk is gevestigd op de begane grond in een mulitfunctioneel pand. Naast onze huisartsenpraktijk bevindt zich in dit gebouw o.a. een apotheek, een fysiotherapiepraktijk, een diëtiste, een verloskundige en een logopediepraktijk.

Openingstijden

De praktijk is op werkdagen, behalve op woensdag geopend van 08.00 uur tot 17.00 uur. Op woensdag is de praktijk tot 13.00 geopend, via de telefoon hoort u wie u ‘s middags kunt bellen voor spoedgevallen.
.
De praktijk is wegens lunchpauze gesloten tussen 13.00 en 14.00 uur, behalve voor spoedgevallen. De huisartsenpost bij het AZM is geopend van 17.00 uur tot 08.00 uur. Op feestdagen en weekeinden de gehele dag.

Spreekuren

Het afsprakenspreekuur is van 08.00 uur tot 12.30 uur en van 15.00 uur tot 16.00 uur. In principe wordt er elke 10 minuten een afspraak gepland. Om uw klacht goed te kunnen behandelen en om het spreekuur niet te veel te laten uitlopen, vragen we indien u meer dan 1 klacht heeft, dan wel meer tijd denkt nodig te hebben, dit kenbaar te maken bij de assistente. Indien u een eerder gemaakte afspraak door verhindering niet kunt nakomen, verzoeken wij u dit tijdig door te bellen.

 

Huisbezoek

Visites graag voor 10.00 uur aanvragen. In de middag, na het ochtendspreekuur, worden de huisbezoeken afgelegd. Omdat er in de praktijk betere onderzoek- en behandelmogelijkheden zijn is het, indien mogelijk, beter om naar de praktijk te komen.

Telefonisch (terugbel) spreekuur

Indien u vragen heeft welke telefonisch kunnen worden afgehandeld of bijvoorbeeld korte adviezen wil of verduidelijkingen, dan kunt u dit kenbaar maken aan de assistente en wordt u teruggebeld. Tijd van terugbellen in overleg. Geeft u het juiste telefoonnummer door!

 

Avond-, Nacht- En Weekenddienst (ANW)

Voor spoedzorg tussen 17.00 en 8.00 uur en in de weekenden belt u met:
.

Huisartsenpost Maastricht & Heuvelland
P. Debyelaan 25
6229 HX Maastricht
043 – 387 77 77
www.hapmaastricht.nl

Praktische informatie

De praktijk is gevestigd op de begane grond in een mulitfunctioneel pand. Naast onze huisartsenpraktijk bevindt zich in dit gebouw o.a. een apotheek, een fysiotherapiepraktijk, een diëtiste, een verloskundige en een logopediepraktijk.

Inschrijven als nieuwe patiënt

U kunt zich bij ons laten inschrijven als nieuwe patiënt. Voorwaarde is wel dat u in de directe omgeving van de praktijk woont. Wat moet u doen als u bij ons patiënt wilt worden:

   • Bij de assistente informeren of de mogelijkheid tot inschrijving bestaat.
   • Met uw zorgpas en geldig legitimatiebewijs naar de praktijk komen, zodat de assistente u kan registreren.
   • Uw verzekeraar doorgeven dat u van huisarts bent veranderd.
   • Uw vorige huisarts doorgeven dat u van huisarts bent veranderd.
   • Een consult afspreken, zodat de huisarts kennis met u kan maken.

Uitslagen / onderzoek

Laboratorium- en/of foto-uitslagen kunnen een week na het onderzoek worden opgevraagd. U dient hiervoor zelf contact op te nemen met de praktijk.

Herhaalmedicatie

Herhaalrecepten die voor 12.00 uur besteld worden, kunnen één werkdag later vanaf 12.00 uur bij de apotheek afgehaald worden.

Praktijkondersteuning

De praktijkondersteuners Saskia Neefs, Samantha van Hattum en Christianne Verbruggen zijn werkzaam in de praktijk ter ondersteuning van de huisarts en ter verbetering van de kwaliteit van zorg. Saskia begeleidt patiënten met een chronische aandoening, zoals diabetes mellitus, astma, COPD en hart-en vaatziekten.
.
Samantha en Christianne behandelen patienten met psychische- en/of psychosociale klachten.
Hierbij kunt u denken aan klachten zoals stress, somberheid, relatie-, werk- en/of opvoedingsproblemen.
maar ook aan aandoeningen zoals een angststoornis, depressie, burn-out, verslaving- of eetstoornissen.
.
Voor meer informatie over de werkzaamheden van de praktijkondersteuners zie link: Patientenfolder Praktijkondersteuner

Doktersassistente

Onze assistentes helpen u bij praktische vragen van organisatorische en medische aard. Zij geven u advies bij eenvoudige klachten, maken afspraken voor de spreekuren van de huisartsen en praktijkondersteuners, en houden de administratie bij (o.a. wijzigingen in adres en verzekering).
.
Op dinsdagen en donderdagen kunt u een afspraak maken bij de assistente voor onderstaande handeling:

   • bloeddrukmeting
   • bloedonderzoek (na overleg met de arts) voor 12.00 uur
   • urine-onderzoek (urinepotjes verkrijgbaar in de apotheek)
   • zwangerschapstest
   • oren uitspuiten
   • hechtingen verwijderen
   • injecties of vaccinaties
   • wondbehandeling
   • wrattenbehandeling met vloeibare stikstof
   • gehoortesten

Klachtenprocedure

Als huisartsenpraktijk willen wij ons werk graag zo professioneel mogelijk uitvoeren en vinden wij het belangrijk dat u ons vertrouwt. Natuurlijk kan het voorkomen dat u geen goed gevoel heeft over het contact met onze praktijk. Zo vindt u bijvoorbeeld dat u niet serieus bent genomen of heeft u de praktijk niet goed kunnen bereiken. Wij willen dat dan graag zo snel mogelijk weten, zodat wij dit met u kunnen bespreken en wij ervan kunnen leren.
.
U kunt uw klacht of opmerking digitaal indienen via deze link of u kunt zich  rechtstreeks tot een van onze medewerkers te wenden. Eén van onze medewerkers neemt uw klacht dan zo snel mogelijk in behandeling.

thuisarts

Meer informatie? Thuisarts.nl!

Kijk voor meer informatie op www.thuisarts.nl. Thuisarts.nl is bedoeld voor mensen die informatie zoeken over gezondheid en ziekten. U kunt de informatie op de website gebruiken:

   • om gezond te blijven;
   • om klachten zelf aan te pakken;
   • als u zich afvraagt wanneer u naar de huisarts moet gaan;
   • als u zich wilt voorbereiden op een gesprek met uw huisarts;
   • als u de uitleg en adviezen nog eens na wilt lezen na een bezoek aan uw huisarts;
   • als u op zoek bent naar meer informatie over een onderwerp.

.
Huisartsen gebruiken Thuisarts.nl als ondersteuning bij hun voorlichting aan patiënten voor, tijdens en na het consult.

thuisarts

Op reis? Kijk op Reisprik.nl

Reisprik is een landelijk netwerk van gespecialiseerde huisartsenpraktijken voor reizigersadvisering en vaccinatie. Opgericht in 2009 bestaat het netwerk ondertussen uit meer dan 90 praktijken verspreid over heel Nederland. Van de bij Reisprik aangesloten praktijken mag u kwaliteit en service verwachten. Zo kunt u via internet uw afspraak maken, kunt u snel terecht en wordt u vakkundig geadviseerd. Ook bij terugkomst kunt u bij vragen rekenen op ondersteuning. Kijk voor meer informatie op www.reisprik.nl

reisprik logo
reisprik
rijbewijskeuring

Rijbewijskeuring

Indien u een rijbewijskeuring nodig heeft kunt u een afspraak maken met een van de huisartsen in onze praktijk.  U dient de voorzijde van het keuringsformulier vooraf in te vullen en te ondertekenen en een urinemonster mee te nemen naar de keuring.

De kosten van een rijbewijskeuring zijn € 40.

Translate »
Call Now Button